Blog

Colnago

Colnago, een merk met een roemruchte historie. In 1952 werd het bedrijf opgericht door Ernesto Colnago, nadat hij door een zware val moest stoppen met wielrennen. Hij startte een fietsenwinkel en begon zijn eigen frames te bouwen. Daarnaast bleef hij actief in het wielrennen, als mechanieker bij verschillende ploegen. Onder andere bij de roemruchte Molteni-ploeg van Eddy Merckx.

In die jaren begon Colnago naam te maken met op maat gemaakte stalen frames, meerdere profploegen en profrenners gingen op Colnago frames rijden. Het absolute hoogtepunt in die jaren was het werelduurrecord van Eddy Merckx. Merckx behaalde dit record op een, voor die tijd vederlicht, Colnago frame. Vanaf dat moment is de naam Colnago niet meer weg te denken uit het wielrennen.

In de jaren ’80 kwamen nieuwe technieken en materialen op de markt. Titanium, aluminium, carbon. Al in 1981 kwam Colnago met een volledig carbon prototype racefiets. De samenwerking met Ferrari zorgde ervoor dat Colnago innoverend kon zijn en optimaal gebruik kon maken van deze technologie. Dat resulteerde in de legendarische C40 racefiets, waar onder andere de Mapei en Rabobank wielerploegen ontelbare successen en overwinningen op behaalden.

Maar niet alleen op de weg, ook in het veld is Colnago niet meer weg te denken. Al in de jaren ’70 reed Roger de Vlaeminck op een op maat gemaakte Colnago cyclocross-fiets. De voorbije jaren is Colnago vooral bekend door Sven Nys en Wout van Aert.

Colnago combineert een rijke historie met Italiaanse passie en moderne techniek. Een Colnago fiets straalt klasse uit, een merk met emotie. Echt Italiaans! Tegenwoordig maakt Colnago een breed assortiment aan racefietsen en cyclocrossers. Met of zonder schijfremmen, van aluminium fietsen voor beginners tot de aerodynamische Concept en het paradepaardje, de C60.

Steenbergen Fietsen is al jarenlang dealer van Colnago, omdat wij houden van deze typisch Italiaanse fietsen. Ben je benieuwd naar de Colnago fietsen of wil je weten welke Colnago het beste bij jou past? Kom eens langs in onze winkel!