Blog

Orbea, Spaanse fietsen met een mooi verhaal.

Orbea Orca

Sinds een tijdje zijn we dealer van Orbea. Orbea is een Spaans merk met een lange historie en een bijzondere manier van werken. Wist je bijvoorbeeld dat je een Orbea fiets naar eigen wens kunt samenstellen? Hoog tijd om wat meer te vertellen over Orbea!

Liefhebbers van de Tour de France zullen snel aan de Spaanse Euskaltel ploeg denken. Op Orbea fietsen wisten de Spanjaarden meerdere etappes, een podiumplek en de bolletjestrui te winnen. Samuel Sanchez werd zelfs Olympisch kampioen op een Orbea racefiets. En ook binnen het mountainbiken en triathlon is Orbea een bekende naam. Zo werd Julien Absalon wereld- en Olympisch kampioen op een Orbea mountainbike en won Craig Alexander het WK Ironman twee keer op een Orbea triathlonfiets. Tegenwoordig rijdt onder andere de Cofidis wielerploeg op Orbea fietsen.

Stel je eigen fiets samen

De geschiedenis van Orbea gaat veel verder terug, tot 1840. In eerste instantie als fabrikant van geweren. Vanaf 1931 is Orbea zich volledig gaan richten op het produceren van fietsen. Tegenwoordig is Orbea vooral bekend door hun racefietsen, mountainbikes en triathlonfietsen.

Wat wij zo leuk vinden aan Orbea is dat ze uitgebreide mogelijkheden bieden om je fiets helemaal naar eigen wens samen te stellen. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren, waarmee je een eigen combinatie kunt maken. Maar je kunt ook kiezen welke afmontage en welke wielen je in je fiets wil hebben. En je kunt je fiets zelfs een naam geven. Zo kun je een fiets samenstellen waar er geen tweede van is, een fiets die compleet aansluit bij wat je wil en wat je mooi vindt.

Het paradepaardje in het bos is de Alma. Een lichtgewicht en razendsnelle hardtail mountainbike, die je kunt samenstellen zoals je wilt. Voor wielrenners is de Orca het topmodel, de fiets waar Cofidis ook op rijdt. Eigenlijk bestaat dé Orca niet, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Met of zonder schijfremmen, Shimano of SRAM en in een kleurencombinatie die bij je past. Orbea heeft op haar website een module waarmee je fietsen zelf kunt customizen.

Nieuwsgierig geworden, of wil je de fietsen van Orbea in het echt zien (in het echt zijn ze nog mooier)? Kom dan eens langs in onze winkel, we vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn en welke fiets het beste bij je past.

 

Colnago

Colnago, een merk met een roemruchte historie. In 1952 werd het bedrijf opgericht door Ernesto Colnago, nadat hij door een zware val moest stoppen met wielrennen. Hij startte een fietsenwinkel en begon zijn eigen frames te bouwen. Daarnaast bleef hij actief in het wielrennen, als mechanieker bij verschillende ploegen. Onder andere bij de roemruchte Molteni-ploeg van Eddy Merckx.

In die jaren begon Colnago naam te maken met op maat gemaakte stalen frames, meerdere profploegen en profrenners gingen op Colnago frames rijden. Het absolute hoogtepunt in die jaren was het werelduurrecord van Eddy Merckx. Merckx behaalde dit record op een, voor die tijd vederlicht, Colnago frame. Vanaf dat moment is de naam Colnago niet meer weg te denken uit het wielrennen.

In de jaren ’80 kwamen nieuwe technieken en materialen op de markt. Titanium, aluminium, carbon. Al in 1981 kwam Colnago met een volledig carbon prototype racefiets. De samenwerking met Ferrari zorgde ervoor dat Colnago innoverend kon zijn en optimaal gebruik kon maken van deze technologie. Dat resulteerde in de legendarische C40 racefiets, waar onder andere de Mapei en Rabobank wielerploegen ontelbare successen en overwinningen op behaalden.

Maar niet alleen op de weg, ook in het veld is Colnago niet meer weg te denken. Al in de jaren ’70 reed Roger de Vlaeminck op een op maat gemaakte Colnago cyclocross-fiets. De voorbije jaren is Colnago vooral bekend door Sven Nys en Wout van Aert.

Colnago combineert een rijke historie met Italiaanse passie en moderne techniek. Een Colnago fiets straalt klasse uit, een merk met emotie. Echt Italiaans! Tegenwoordig maakt Colnago een breed assortiment aan racefietsen en cyclocrossers. Met of zonder schijfremmen, van aluminium fietsen voor beginners tot de aerodynamische Concept en het paradepaardje, de C60.

Steenbergen Fietsen is al jarenlang dealer van Colnago, omdat wij houden van deze typisch Italiaanse fietsen. Ben je benieuwd naar de Colnago fietsen of wil je weten welke Colnago het beste bij jou past? Kom eens langs in onze winkel!